שיווק תוכנה! תעדוף פיצ’רים למוצר SaaS כמו תכנית ריאלטי🌹
בסדרת הריאלטי הפופולארית – The Bachelor בכל שלב לאורך העונה, הרווק המבוקש מחליט מי מהמועמדות המתחרות על ליבו תישאר לסיבוב הבא, ומי תדחה על הסף. (המועמדות שעוברות לשלב הבא מקבלות ורד🌹) בסופו של דבר, לאחר מספר סיבובי הדחה נשארת מועמדת אחת, לה הרווק יציע נישואים. תעדוף פיצ’רים (שלב ראשון באסטרטגיית שיווק פיצ’רים) עובד באופן דומה. שלב בחירת הפיצ’רים לכניסה לתחרות, שלב בחירת מודל תעדוף פיצ’רים ושלב קבלת הורד – הבחירה הסופית. ככל שידוע לי, בשלב בחירת מודל תעדוף פיצ’רים לא נאלצו הפיצ’רים לצאת לדייט בכדור פורח או שחייה לילית משותפת.
מה קורה כשאדל היא אחת מהמועמדות ב-The Bachelor
מה זה Feature Marketing שיווק פיצ’רים?
איך מנהלים נכון אסטרטגיית שיווק פיצ’רים Feature Marketing?
מחליטים – תעדוף פיצ’רים. כולם יפים, כולם חכמים, אבל רק כמה ינצחו.
מפתחים
משיקים – לפוסט בנושא אסטרטגיית שיווק פיצ’רים לחצו כאן
מחליטים – איך בוחרים ומתעדפים פיתוח פיצ’רים Feature Prioritization?
שלושה שלבים לתעדוף פיצ’רים
שלב 1: בחירת הפיצ’רים לכניסה לתחרות
איסוף כל הרעיונות/הצעות לפיתוח פיצ’רים מלקוחות, מחלקות שונות בחברה וסקרים.
הצעות לשדרוג פיצ’רים או הוספת פיצ’רים חדשים מלקוחות: משתמשים כבדים (בתקווה שגם משלמים) הם לקוחות שפיתחו מומחיות גבוהה בשימוש במוצר שלנו. אחת הדרכים לנצל מומחיות זו ולעודד לקוחות להיות שותפים בבחירת פיצ’רים היא בעזרת מערכת הכוללת איסוף הצעות לפיצ’רים, פידבאקים ו-Voting Pool המיועדת לחברות מוצרי תוכנה B2B. מערכת מצוינת לאיסוף מידע מסוג זה היא המערכת של חברת Canny למידע נוסף לחצו כאן.
הצעות לשדרוג פיצ’רים או הוספת פיצ’רים חדשים ממחלקות רלוונטיות בחברה: בדרך כלל למחלקת משאבי אנוש אין עניין בפיצ’רים אבל למחלקות פיתוח, מכירות ושיווק יש. הצעות שיכולות לבוא מהמחלקות השונות: שדרוג פיצ’רים קיימים, פיצ’רים שיש למתחרים, פיצ’רים שעלו בשיחות עם נציגי מכירות, פיצ’רים שדוסקסו במדיה החברתית, פיצ’רים שרק גאונים יכולים לחשוב עליהם ועוד.
סקרים ללקוחות פוטנציאלים: שליחת סקרים ללקוחות של מתחרים וללידים רלוונטים. לחברת Centiment יש מאגר של אלפי מומחים במגוון תחומים שונים שעונים על סקרים. דרך נוספת לקבל רעיונות חדשים לפיצ’רים מאנשים המתאימים לפרופיל הלקוח הפוטנציאלי שלנו.
נו, יש לכם כבר פיילה של הצעות לפיצ’רים?
שלב 2: בחירת מודל תעדוף פיצ’רים וכלי דיגיטלי מתאים
לפעמים אנו צריכים איזו דחיפה קלה וסכמטית בשביל לעשות את ההחלטה הנכונה. רוב חברות מוצרי תוכנה יבחרו שלא להשתמש במודל תעדוף ספציפי אלא לקוות לטוב. לאלו מביניכם שמעדיפים להשקיע טיפה יותר זמן בתעדוף נכון של פיצ’רים מתוך הבנה שתעדוף לא נכון יכול לגמור את הביזנס, כן גם זה קורה. הנה שני המודלים הפופלארים ביותר לתעדוף פיצ’רים: מודל RICE ו-מודל Impact-Effort.
מודל RICE לתעדוף פיצ’רים
לאיך להכין מתכון אורז לבן אחד אחד! לחצו כאן. למודל RICE להערכה ותעדוף פרויקטים בדגש על תעדוף פיצ’רים, תמשיכו לקרוא.
מה זה מודל RICE?
מודל RICE הוא מודל שמנהלים משתמשים לתעדוף מגוון תחומים כגון פרויקטים, מוצרים, משימות, יוזמות וכמובן פיצ’רים. הומצא על ידי חברת Interom שבזכות היכולת הגאונית שלה לשיווק עצמי הצליחה להחדיר את המודל לכל שיח סטארטאפי אפשרי. הלוואי על כולנו. המודל בנוי מארבעה מרכיבים:
- Reach: כמות המשתמשים (לקוחות) או כמות העסקאות שתהיה מושפעת מהוספת הפיצ’ר בתקופה נתונה (חודש, רבעון, שנה).
- Impact: כימות ההשפעה שיש לפיצ’ר החדש לפי סולם דירוג מ0.25 עד 3 כאשר ל3 יש הכי הרבה השפעה. לדוגמה: הוספנו במערכת אפשרות נוספת של תשלום. האם זה מאוד ישפיע על יחס המרה? האם תוכלו לדרג את ההשפעה מ0.25 עד 3?
- Confidence: טריקי. כמה בטחון יש לכם במספרים שהכנסתם בReach וImpact המספר הזה הוא באחוזים בשביל שהסכמה תראה הגיונית. בין 0% ל100%. האם יש לכם מידע נוסף כמו סקרים, פידבאקים וטיקטים פתוחים בשביל לגבות את התשובה?
- Effort: זמן לפי חישוב עובד לחודש. לדוגמה אם אנחנו צריכים עובד אחד לחצי חודש לעיצוב ועובד אחד לחודש פיתוח. אז המספר הוא 1.5 אנשים/חודשים. המספר הוא של כמות אנשים לחודש/שבוע.
עכשיו כל הפיצ’רים מסודרים יפה וניתן לראות שפיצ’רים שקשה לכמת או שאנחנו פחות בטוחים באימפקט שלהם נדחים מהר, ולפיצ’רים שתוצאת RICE יצאה גבוהה מקבלים עדיפות.
האם זה מדעי – לא! האם זה עושה סדר – כן. לשיטה המלאה לחצו כאן
תעדוף פיצ’רים במודל RICE עם airfocus
למעוניינים להשתמש בשיטת RICE לתעדוף פיצ’רים, חברת airfocus, חברת סאס גרמנית, מציעה מערכת ניהול מוצר וניהול פרויקטים הכוללת מודלים לתעדוף פיצ’רים (Feature Prioritization) ובמיוחד במודל RICE
מאפיינים עיקריים:
- 14 ימים נסיון בחינם!
- מערכת קלה לשימוש
- יצירת מפות דרכים לניהול פרויקטים Roadmaps
- ניהול וניתוח פידבאקים מלקוחות באמצעות צ’ט, אימייל, תמיכה והכל מרוכז במקום אחד.
- פורטל פנימי וחיצוני
- מגוון טמפלטים לתעדוף עבודה,פרויקטים ופיצ’רים.
- אינטגרציה עם מגוון מערכות מובילות כמו: Slack Jira Cloud, Trello, Asana, Zapier
- מחיר מתחיל 19$ לחודש
מודל Impact-Effort לתעדוף פיצ’רים
מה זה מודל Impact-Effort?
מודל Impact-Effort (נקרא גם Value-Effort) הוא מודל פשוט לניהול ותעדוף פרויקטים ופיצ’רים האהוב על סטארטאפים. הגרף מורכב משני צירים בלבד: ציר מאמץ מול ציר השפעה Impact-Effort. כל ריבוע מייצג רמת מאמץ מול רמת השפעה. לדוגמה הפרויקטים/פיצ’רים הראשונים שנתמקד בהם יהיו בצד השמאלי למעלה של הגרף⬇️Quick Wins. מכיוון שרמת ההשפעה הפוטנציאלית שלהם גבוהה ורמת המאמץ הנדרשת לביצוע היא נמוכה.
תעדוף פיצ’רים במודל Impact-Effort עם craft.io
למעוניינים להשתמש בשיטת Impact-Effort לתעדוף פיצ’רים, חברת craft.io, חברת SaaS ישראלית, מציעה מערכת ניהול מוצר וניהול פרויקטים הכוללת מודלים לתעדוף פיצ’רים Feature Prioritization).
מאפיינים עיקריים:
- 14 ימים נסיון בחינם!
- יוזר פרנדלי, מערכת אינטואיטיבית
- יצירת מפות דרכים לניהול פרויקטים Roadmaps
- ניהול אסטרטגיה
- מערכת ניהול וניתוח פידבאקים
- אינטגרציה עם מגוון מערכות מובילות כמו: Slack Jira Miro Salesforce
- Guru – מגוון טמפלטים ודרכים להצגת תעדוף עבודה,פרויקטים ופיצ’רים.
- מחיר מתחיל מ39$ לחודש
שלב 3: קבלת הורד 🌹
כמה הערות על איך בוחרים את הפרטנרית המושלמת, סליחה את הפיצ’ר הנכון לפיתוח.
- חושבים על הלקוח – או יותר נכון על קבוצת הלקוחות העיקרית שלנו. מי הכי ירוויח מהפיצ’רים החדשים.
- אי אפשר לרצות את כולם. תתחילו בלרצות הכי הרבה במכה.
- לא לשכוח להעריך נכון את המאמץ הנדרש לפיתוח כל פיצ’ר. לא להתבייש לשאול.
- לא להתאהב במוצר שלנו. אנחנו לא מפתחים מוצרים בשביל עצמנו.
- תעדוף לא נכון יכול לגמור את הביזנס, כן זה קורה לא מעט. תשאלו את החברים ששינו לאחרונה סטאטוס בלינקדאין.
עודכן:
01, 2024